RÓLUNK


Az Egyesület azon szemléletmódot, befektetési szándékot hívatott erősíteni hazánkban és a régióban, hogy minden befektetés kettős céllal szülessen: egyrészt, hogy a befektetett tőke eredményesen megtérüljön, másrészt, hogy a befektetés tervezett és mérhető társadalmi hasznot hajtson.

A társadalmi hatásteremtés iránt elkötelezett befektetői közösség vagyunk. Arra törekszünk, hogy tudásmegosztással, szakmai és kapcsolatépítő események szervezésével serkentsük a hazai társadalmi hasznosságú ökoszisztémát, és segítsük a társadalmi hasznosságú befektetések számának növekedését.

  • Rendszeres eszmecserére, tudásmegosztásra, kapcsolattartásra és kapcsolatépítésre alkamas szakmai
    találkozókat szervezünk tagjaink és a téma iránt éredeklődők számára.

  • A nemzetközi tudásanyag és jógyakorlat összegyűjtésével, megosztásával és szakmai szereplők
    bevonásával egy élő tudásközpontot működtetünk a szektor szakmai fejlesztése és támogatása céljából.

  • Együttműködünk az ökoszisztéma hazai és külföldi szereplőivel hogy serkentsük a társadalmi
    hasznosságú befektetésekbe áramló tőkét.

Eszter Elemér

elnök

 

Eszter Elemér a PBG FMC és Impact Ventures kockázati tőkealap-kezelők igazgatóságának elnöke. Évtizedes befektetői és vállalkozói tapasztalataival az első hazai társadalmi hasznosságú befektetési alapok kezelését irányítja.

20-21-Gutmannbank-VargaSzabolcs-pici-crop.jpg.1200x630_q85_crop-center_upscale

Varga Szabolcs

alelnök

 

Varga Szabolcs a Bank Gutmann AG partnere és igazgatója és a bank magyar irodájának vezetője. 2004-ben csatlakozott a Gutmannhoz. A budapesti Corvinus Egyetem pénzügy és vállalatértékelés szakirányán diplomázott, majd jogi szakoklevelet szerzett az ELTE-n és rendelkezik a barcelonai IESE Business School AMP diplomájával is.

nora

BOGSCH NÓRA

titkár

 

Bogsch Nóra 2020. novembere óta látja el az Egyesület ügyvezető titkári feladatait. Turisztikai, illetve rendezvényszervezői hátterével és tapasztalatával erősíti a csapatot. Kapcsolat-felvétellel, tudásmegosztással, workshopokkal és konferenciákkal kapcsolatban forduljon hozzá bizalommal.

FTK

Fehérgyarmati-Tóth Károly

felügyelőbizottsági tag

 

Fehérgyarmati-Tóth Károlyaz IMPACT VENTURES Zrt. operatív igazgatója. Több, mint 20 éves banki és befektetési tapasztalattal rendelkezik. Pályája során projekt-és vállalatfinanszírozásban, konzorciumi-, szindikátusi hitelezésben, valamint befektetési ügyletek bonyolításában szerzett ismereteket.
2015 óta foglalkozik kockázati tőkebefektetéssel és 2016 óta a PBG FMC Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. operatív igazgatója.

HT

Dr. Héjj Tibor

felügyelőbizottság elnöke

 

Egész élete a “nemzetköziség” jegyében telt. Hazai villamosmérnöki egyetemi végzettségén (BME) túl MBA diplomát szerzett az USA egyik top-20 egyetemén, menedzsment doktorátusát pedig Olaszországban védte meg, publikációi pedig angol illetve német nyelvűek.
Dolgozott, céget alapított és vezetett a német nyelvterület mindegyik országában, az USAban, és a Távol-Keleten (Tajvan, Szingapúr, stb.). Korábban tier-1 stratégiai tanácsadó cégeknél dolgozott (BCG, A.T. Kearney), ahol feljutott partneri szintig, majd saját cégcsoportot hozott létre (Proactive Csoport). Továbbra is kizárólag nemzetközi relációban vállal el megbízásokat, stratégiai tanácsadás, tőkebevonás és exit, interim menedzsment témákban, némely esetben nem csak hogy sikerdíjasan, hanem akár tőkével is beszállva, itthon és/vagy külföldön.
Kiemelten érdekelt impact investment témákban, non-profit és közhasznú cége, a Napra Forgó Zrt., 20 éves és 100+ hátrányos helyzetű alkalmazottja van, cél a társadalmi reintegrációjuk.

pisti

Turcsik István

felügyelőbizottsági tag

 

Turcsik István a Portus Buda Group Zrt. igazgatótanácsának tagja. 18 éve az egyházi gazdálkodásfejlesztés és a kommunikáció területén dolgozik. Alapítója a Portus Buda Group Zrt-nek. A cégcsoport non-profit tevékenységének az irányítója. 2003 óta a PBG kommunikációs üzletágának, az EsterCom Kft. stratégiai irányítója, majd 2008-tól 2019-ig ügyvezetője. Speciális területe többek között az etikus vállalatirányítás és az egyházi, non-profit kommunikáció.
A 2009-ben alapított PBG FMC Kockázati tőkealap-kezelő Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, alapító tagja a Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesületének.

Alapokiratok


Alapító okirat – módosítva 2020.04.30.
Etikai Kódex

Minden jog fenntartva THBE 2021