RÓLUNK


Az Egyesület azon szemléletmódot, befektetési szándékot hívatott erősíteni hazánkban és a régióban, hogy minden befektetés kettős céllal szülessen: egyrészt, hogy a befektetett tőke eredményesen megtérüljön, másrészt, hogy a befektetés tervezett és mérhető társadalmi hasznot hajtson.

A társadalmi hatásteremtés iránt elkötelezett befektetői közösség vagyunk. Arra törekszünk, hogy tudásmegosztással, szakmai és kapcsolatépítő események szervezésével serkentsük a hazai társadalmi hasznosságú ökoszisztémát, és segítsük a társadalmi hasznosságú befektetések számának növekedését.

  • Rendszeres eszmecserére, tudásmegosztásra, kapcsolattartásra és kapcsolatépítésre alkamas szakmai
    találkozókat szervezünk tagjaink és a téma iránt éredeklődők számára.

  • A nemzetközi tudásanyag és jógyakorlat összegyűjtésével, megosztásával és szakmai szereplők
    bevonásával egy élő tudásközpontot működtetünk a szektor szakmai fejlesztése és támogatása céljából.

  • Együttműködünk az ökoszisztéma hazai és külföldi szereplőivel hogy serkentsük a társadalmi
    hasznosságú befektetésekbe áramló tőkét.

Eszter Elemér

elnök

 

Eszter Elemér a PBG FMC és Impact Ventures kockázati tőkealap-kezelők igazgatóságának elnöke. Évtizedes befektetői és vállalkozói tapasztalataival az első hazai társadalmi hasznosságú befektetési alapok kezelését irányítja.

20-21-Gutmannbank-VargaSzabolcs-pici-crop.jpg.1200x630_q85_crop-center_upscale

Varga Szabolcs

alelnök

 

Varga Szabolcs a Bank Gutmann AG partnere és igazgatója és a bank magyar irodájának vezetője. 2004-ben csatlakozott a Gutmannhoz. A budapesti Corvinus Egyetem pénzügy és vállalatértékelés szakirányán diplomázott, majd jogi szakoklevelet szerzett az ELTE-n és rendelkezik a barcelonai IESE Business School AMP diplomájával is.

Bogsch Nóra 488_web

BOGSCH NÓRA

titkár

 

Bogsch Nóra 2020. novembere óta látja el az Egyesület ügyvezető titkári feladatait. Turisztikai, illetve rendezvényszervezői hátterével és tapasztalatával erősíti a csapatot. Kapcsolat-felvétellel, tudásmegosztással, workshopokkal és konferenciákkal kapcsolatban forduljon hozzá bizalommal.

FTK

Fehérgyarmati-Tóth Károly

felügyelőbizottsági tag

 

Fehérgyarmati-Tóth Károlyaz IMPACT VENTURES Zrt. operatív igazgatója. Több, mint 20 éves banki és befektetési tapasztalattal rendelkezik. Pályája során projekt-és vállalatfinanszírozásban, konzorciumi-, szindikátusi hitelezésben, valamint befektetési ügyletek bonyolításában szerzett ismereteket.
2015 óta foglalkozik kockázati tőkebefektetéssel és 2016 óta a PBG FMC Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. operatív igazgatója.

HT

Dr. Héjj Tibor

felügyelőbizottság elnöke

 

Egész élete a “nemzetköziség” jegyében telt. Hazai villamosmérnöki egyetemi végzettségén (BME) túl MBA diplomát szerzett az USA egyik top-20 egyetemén, menedzsment doktorátusát pedig Olaszországban védte meg, publikációi pedig angol illetve német nyelvűek.
Dolgozott, céget alapított és vezetett a német nyelvterület mindegyik országában, az USAban, és a Távol-Keleten (Tajvan, Szingapúr, stb.). Korábban tier-1 stratégiai tanácsadó cégeknél dolgozott (BCG, A.T. Kearney), ahol feljutott partneri szintig, majd saját cégcsoportot hozott létre (Proactive Csoport). Az innováció iránti elkötelezettségének jegyében előbb kidolgozta az innovációs ökoszisztéma megújításának stratégiáját, majd az implementálás végett elvállalta a Nemzeti Innovációs Ügynökség stratégiai és üzleti vezérigazgató-helyettesi pozícióját.

Kiemelten érdekelt az impact investment elméletében és gyakorlatában, mindezt elméleti munkák és befektetések formájában megvalósítva.

Képernyőfotó 2023-05-18 - 11.20.55

fodor mihály

felügyelőbizottsági tag

 

Fodor Mihály az elmúlt 2 évtizedben elsősorban az ingatlanpiacon dolgozott, nagyvállalatoknál (MÁV, OTP, FUTUREAL) szerzett ismereteket és sok éves vezetői tapasztalatot. 2014-tól vállalkozóként aktív. 2021 óta PBG FMC Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. operatív igazgatója, 2019 óta IMPACT VENTURES Zrt. igazgatósági tagja.

THBE_he (1)

dr. hubbes eszter

elnökségi tag

 

Dr. Hubbes Eszter a Hubbes és Kovács Ügyvédi Iroda partnere, a Budapesti Ügyvédi Kamara által bejegyzett ügyvéd. Szakterületei a befektetési jog, pénzügyi jog, az adójog, az ingatlanjog és a szellemi alkotások joga, valamint széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik akvizíciós ügyletek lebonyolításában, illetve kockázati- és magántőkebefektetések jogi támogatásában. Állandó ügyfelei között szereplő kockázati és magántőke alapok mellett, időről-időre segíti jogi tanácsadással startup vállalkozások fejlődését is. 2019. szeptembere óta a HVCA jogi bizottságának elnöke, 2021. áprilisa óta az egyesület elnökségi tagja. Felsőfokon beszél spanyol és angol nyelven.

FarkasBarsony (1)

Dr. bársony farkas

elnökségi tag

 

Dr. Bársony Farkas a Sharity Zrt. társalapítója és egyben elnök-vezérigazgatója. A KONDOR Global igazgatósági tagja. Korábban, a GE Hungary ügyvezető igazgatója (1999-2017), az Amerikai Kereskedelmi Kamara elnöke (2016-2020) és a PwC Magyarország partnere (2017-2019). Jogi, közgazdasági és MBA diplomáit Pécsett (PTE, 1992,1994), a Nemzetközi adójogi diplomát (LL.M.) pedig Bécsben (WU, 2003) szerezte. Az Egyesült Államok-beli ösztöndíja (IUP) alkalmával (1989/90) üzleti-pénzügyi jogot, közgazdaságtant és marketinget hallgatott. A Pénzügyminiszter vezette Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja volt 2016 és 2021 között. A Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetésben részesült (2017) az amerikai-magyar kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fejlődésében vállalt kiemelkedő tevékenységéért.

PBD_portre_web_WA

wildner ágost balázs

elnökségi tag

 

Az ezredforduló óta felső vezetői pozíciókat tölt be a média, ingatlanfejlesztés és kockázati tőkealap-kezelés területén, valamint több társadalmi hasznosságú vállalkozás elindítója. A megszerzett tapasztalatait jelenleg tanácsadóként hasznosítja. A THBE alapító tagja.

Alapokiratok


Alapító okirat – módosítva 2020.04.30.
Etikai Kódex

Minden jog fenntartva THBE 2021