Felelős Gasztrohős


Az esettanulmány a fenntartható és egészséges étkezés támogatásával foglalkozó Felelős Gasztrohős Alapítvány munkáját, tapasztalatait mutatja be az Impact Academy, féléves, hatásméréssel foglalkozó programjában. Az esettanulmány tartamazza a program során kidolgozott hatásláncot, hatásmérési tervet és infografikát. Kitér arra is, hogy milyen kihívásokkal szembesültek a hatásmérés alapjainak kidolgozása során, hogyan válaszoltak rájuk és milyen tanulságokkal zárták a programot.

Röviden a Felelős Gasztrohősről

A Felelős Gasztrohős Alapítvány küldetése a fenntartható és egészséges étkezés támogatása. Vallják, hogy környezetbarát gasztronómiai megoldásokkal zöldebbé és egészségesebbé tehetjük étkezéseinket, ezáltal jót teszünk magunkkal és környezetünkkel is.

Jelmondatuk, hogy mindenki lehet hős, és falatonként képesek vagyunk megváltoztatni a világot! Hosszútávú céljuk, hogy a társadalomban megjelenjen az igény a felelős táplálkozásra, a szolgáltatói szektorban pedig az a tudás, amellyel ezeknek az igényeknek meg tud felelni. Célja, hogy a termelők rövid időn belül nagy mennyiségű terméket tudjanak értékesíteni egy fuvarral, így idejük nagy részét a gazdaságaikban tudják tölteni; a vásárlók pedig gyorsan jussanak helyi, megbízható forrásból származó élelmiszerhez.

Felelős Gasztrohős Alapítvány a fenntartható étkezés támogatása érdekében létrehozta a fenntartható vendéglátóhely, illetve kávézó minősítést, melyet azok a magyar éttermek és kávézók szerezhetnek meg, akik a Gasztrohősök által kidolgozott minősítési kritériumoknak megfelelnek. Emellett szemléletformáló eseményeket és kampányokat, játékokat és csapatépítő programokat szerveznek gyerekek (óvodások-iskolások) és felnőttek számára.

PDF letöltése: Felelős gasztrohős

Minden jog fenntartva THBE 2021