Egyesületünk hatodik alkalommal tartja meg éves nagy konferenciáját 2021. október 14-én, a Radisson Blu Béke Hotel-ben, Budapesten.

Küldetésünkhöz híven ezzel a konferenciával arra törekszünk, hogy ösztönözzük az impact befektetők ökoszisztémáját, növelvén a társadalmi és környezeti hatású beruházások számát Magyarországon és térségében. Az idei konferenciával az a fő célunk, hogy a résztvevők betekintést nyerhessenek az ESG alapok és impact befektetések világába, kapcsolatukba, hasonlóságaikba és különbségeikbe, valamint hatásaikba és azok lehetséges méréseibe.

A plenáris ülésen, más előadók mellett, jelen lesz Cyrill Gouiffés, a Social Impact Investments vezetője a European Investment Funds szervezetéből, aki beszélni fog Európa jelenlegi impact befetetések helyzetéről, illetve az ESG és impact befektetések kapcsolatáról. Továbbá meghívunk két külföldi kockázati tőkebefektető társaságot, akik a klímaváltozás, illetve egyéb környezetet és társadalmat érintő kérdésekkel foglalkoznak befektetéseik, illetve startup-ok pénzügyi felkarolásán és mentorálásain keresztül. Egy panel beszélgetés keretén belül “szembe állítjuk” őket egy-egy Befektetési Alapkezelő nemzetközi munkatársával, akik közösen az ESG és az impact befektetések kapcsolatáról beszélnének közösen. Miben különbözik az ESG szemlélet az impact befektetéshez képest, mi az összefüggés, hogyan hatnak egymásra, hogyan segítik egymást? Milyen módon tud az ESG szűrő hiteles maradni és hogyan tudjuk elkerülni az impact/greenwashing jelenségét? Hogyan tudunk egyre több befektetőt megszólítani az impact befektetés témakörével? Az ESG egy eszköz, egy szűrő? Mik az árnyoldalai? A panelbeszélgetés alatt ezekre és sok egyéb érdekességekre igyekszünk választ találni egy könnyed beszélgetés alatt a gazdaság és pénzügyi világ szakmailag elismert szereplőitől.

A szekcióülések keretein belül egy-egy esettanulmány bemutatásán keresztül szeretnénk jó példát mutatni olyan társadalmi vállalkozásokra, akiknek környezeti és társadalmi hatása van. Ezen társaságok befektetőit is meghívjuk, ezáltal megmutatván a befektetői és vállalkozói szemszögöt impact befektetések esetében. Ezen felül a szekcióülések keretein belül bemutatunk egy vagyonos magánszemély impact befektetését, mint jógyarkolatot, illetve foglalkozunk az ESG és az impact befektetés mérésével magánbefektetői, tőkebefektetői, illetve alapkezelői szemszögből. Végül és nem utolsó sorban meghívunk 2-2 fiatal startup csapatot, akik a NextGen-t képviselik, hogy bemutatkozzanak és elmeséljék az ő történeteiket hangsúlyt fektetvén impact befektetésük alapötletére, szándékaikra és hogy hogyan jutottak el idáig, s mik a jövőbeli terveik.

A rendezvény plenáris ülése angol nyelvű lesz, tolmácsolást biztosítunk, míg a szekció ülések részben angol, részben magyar nyelvűek lesznek.

Nagy örömünkre szolgál, hogy személyesen tarthatjuk meg rendezvényünket, s így megvendégelhetjük Önöket a konferenciát követően egy borkóstolóval egybekötött állófogadásra.

További részleteket a későbbiekben osztunk meg Önökkel a „Konferencia” fül alatt, ahol majd lehetőség lesz regisztrálni is az eseményre.

Bízunk benne, hogy üdvözölhetjük Önt konferenciánkon!

Minden jog fenntartva THBE 2021